Elon Musk : Tesla, SpaceX ve Muhteşem Geleceğin Peşinde

Elon Musk: Tesla SpaceX ve Muhteşem Geleceğin Peşinde


Bu yazımda sizlerle: Tavsiye üzerine okuduğum, okurken çok şey öğrendiğim, ilham aldığım ve çevremdeki herkese şiddetle tavsiye ettiğim kitabı paylaşmak istiyorum.


Elon Musk: günümüzün en çok konuşulan, hakkında şehir efsaneleri dolaşan, kendisi bu Dünya'dan mı yoksa Mars'tan mı geldi sorularını sorduran kişinin ta kendisi.

Bu kitap sırasıyla belirttiğim röportajların derlemesi sonucu ortaya çıkmış: Elon, ailesi, eski eşleri (2), çalışma arkadaşları ve çevresindeki 200'den fazla kişi. Dolayısıyla bu kitabı okuduğunuzda Elon hakkında kulaktan dolma bilgilerden ziyade gerçek bilgilere sahip olabilir ve kendisini daha yakından tanıyabilirsiniz.

1971 yılında Güney Afrika'da doğan Elon, çocukluğundan beri okumayı çok seven birisidir. Bazı günler 12 saati aşan okumalar yapmıştır. Bu yüzden de sosyal diye tabir edemeyeceğimiz bir çocukluk geçirmiştir. 12 yaşında kendi kendine kodlamayı öğrenerek Blastar adındaki oyununu tasarlamış ve bunu o dönemde 500$ karşılığında satmayı başarmıştır.

Askerliğini yapmamak istemesi ve Amerika'yı her şeyin yapılması mümkün olan yer olarak gördüğü için 1988 yılında Güney Afrika'dan ayrılarak Kanada'ya yerleşti. Kanada ve Amerika'da fizik, işletme ve ekonomi alanlarında eğitimler aldı.

Elon, eğitim hayatındaki gözlemleri sonucu "İnsanlığın geleceğini en çok etkileyecek 3 alanı" tespit etti. Bunlar sırasıyla; temiz enerji, internet ve uzay.


Elon, kendisine belirlediği bu 3 alanın her biri için aksiyonlar aldı ve çok başarılı oldu. Aşağıda bu başlıklar altında gerçekleştirdiği girişimleri bulabilirsiniz.

Temiz enerji: Tesla ve SolarCity(Güneş enejisi üzerine)
İnternet        : Zip2, X.com ve sonraki adıyla Paypal
Uzay             : SpaceX

Elon, internet üzerine gerçekleştirdiği girişimleri sattı. İnsanlığa yapabileceği en büyük katkının temiz enerji ve uzay alanlarında olduğunu tespit etti ve bu iki alan üzerine yoğunlaştı.

Kitabı okuduğunuzda bu şirketlerin her birinin nasıl kurulduğunu, karşılaştıkları zorlukları, nasıl gelişim gösterdikleri hakkında detaylıca bilgi sahibi olacaksınız.

Benim en çok beğendiğim kısımlardan biri de Elon ile 21. yüzyıla damgasını vuran Bill Gates ve Steve Jobs arasında yapılan gerçekçi kıyaslamalar. Bu kısımda, her biri çok önemli işler başarmış bu kişiler arasındaki benzerlikler ve farklılıkları çok açık bir şekilde görebilirsiniz.

Daha fazlasını öğrenebilmeniz için sizi hiç zaman kaybetmeden kitabı tedarik edip okumaya davet ediyorum. Yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

St Petersburg Gezi Rehberi ve Seyahat Notları - Rusya'nın Venedik'i

Blog Yazarlığına İlk Adım

Uçan Arabalar Hayatımıza Hızla Girmeye Başlayacak, Hazır Mısınız?